Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Japan – Kyoto by the Sea

Japan - Hemingstone Travel
Japan – Ine Bay Funaya boat house stay

Kyoto by the Sea

Kyoto, de oude hoofdstad van Japan, staat bekend om zijn tempels, heiligdommen en tradities. Als u echter een beetje op pad gaat, zult u een heel ander Kyoto ontdekken. Een gebied waar prachtige, natuurlijke landschappen zich richting de zee uitbreiden: Kyoto by the Sea. Dit is een uniek gebied gevuld met bijzondere bezienswaardigheden. Hier ervaart u enkele van de beroemdste vergezichten over de oceaan van Japan en een traditionele manier van leven aan zee. Hier vindt u Amanohashidate, een van de drie beroemdste schilderachtige plekjes van Japan. Evenals andere prachtige natuurlijke landschappen omringd door zee en bergen. Kyoto by the Sea herbergt ook vele historische en culturele bezienswaardigheden. Zoals de funaya (boothuizen) van Ine, waarin u kunt logeren, en de rode bakstenen pakhuizen van Maizuru. Het gebied staat ook bekend om zijn fantastische visgerechten. En voor de wandelaars is er de meer dan 1300 jaar oude Oni Trail.

In het centrale deel van Kyoto by the Sea, vindt u traditionele kayabuki-huizen (rieten daken). In een landelijke bergachtige omgeving en een overvloedige natuur. onaangeroerd door de mens. De heuvels bieden een overvloed aan matsutake-paddenstoelen, kastanjes, zoetvis en andere lokale lekkernijen. U kunt ook genieten van boottochten op de rivier de Hozu en vele andere activiteiten.

Kimono zijde

Zijde is al eeuwenlang een gewilde luxe stof over de hele wereld. Het wordt al lang gebruikt om kimono’s te maken in Japan. Wist u echter dat de meeste kimonozijde afkomstig is van het Tango schiereiland? Daar wordt al 1300 jaar zijdetextiel geproduceerd! Tegenwoordig houden ambachtslieden in Tango de zeer gespecialiseerde vaardigheden van de lokale industrie levend. Terwijl ze traditioneel textiel aanpassen aan de hedendaagse levensstijl. Ontdek hier de meest vooraanstaande productieregio voor zijdetextiel in Japan, de geschiedenis van het ambacht en de hedendaagse productie van Tango-textiel.

Lees hieronder wat bijzonderheden van deze regio van Japan.

Wilt u een reis maken naar Japan en daarbij enige tijd in het gebied van Kyoto-by-the-Sea doorbrengen? Wij regelen dat natuurlijk graag en tot in alles details voor u! Klik hier om contact met ons op te nemen:

 

Japan - Hemingstone Travel
Ine vissers

Logeren in een traditioneel Japans boothuis

In de baai van Ine kunt u logeren in een van de funaya boothuizen. Wat een belevenis! Vanuit uw kleine woning kijkt u uit over de mooie baai en bent u midden in het leef en werkgebied van de lokale vissers. Zelfs vandaag de dag ziet Ine er nog steeds uit als een Japans traditioneel vissersdorp. De eerste verdiepingen van de funaya-boothuizen zijn hier om de boot aan te meren, terwijl de tweede verdieping het eigenlijke huis is. Deze huisjes staan pal aan het water, dus vanaf het water lijkt het net alsof ze op zee drijven. Zie de foto hierboven. Rond Ine Bay staan zo’n 230 funaya boothuizen.

Zie enkele voorbeelden: Funaya Miyabi, Funaya Fuga, Funaya Taiheisou.

Voor een prachtige video impressie van het plaatsje Ine en haar funaya boothuizen: Kyoto by the Sea Funaya Boat House Stay

 

 

 

 

 

 

Japan - Hemingstone Travel
Miyama – kayabuki dorp

Fietsen in Miyama

In het dorpje Miyama vindt u nog steeds de traditionele kayabuki-huizen met rieten daken, die zelfs in Japan zeldzaam zijn. Hier bevindt u zich in een traditioneel Japans dorp. De rustige landelijke omgeving en de rieten daken passen perfect bij elkaar. Bijna het hele dorp bestaat uit oude huizen met rieten daken, Zij worden zorgvuldig onderhouden als cultureel erfgoed. Het adembenemende uitzicht op de rieten daken met een bergachtergrond is overweldigend. Het dorp is een erfgoedsite en aangewezen als belangrijk district voor het behoud van traditionele gebouwen.

U kunt een uitgebreide wandeling door het dorp maken, maar dit is ook een perfecte plek om een fiets of e-bike te huren en de omgeving te gaan ontdekken! U komt op bijzondere plekken zoals de Rennyo’s waterval, genoemd naar Rennyo Shonin, een vooraanstaande boeddhistische priester. Het is een waterval van 68 meter hoog. Het water valt eerst 1/3 recht naar beneden en stroomt dan naar beneden op het oppervlak van de rotsen. Voor een lokale hotpot met kip en soba-backweat lunch gaat u naar Morishige. Dit is een 150 jaar oud restaurant met een rieten dak, op slechts 3 minuten lopen van de Rennyo-waterval. Neem daarna de trappen naar het belangrijkste heiligdom van het district, de Chii Hachiman-schrijn. Vanaf de top van de trap bij de torii poort van het heiligdom hebt u een panoramisch uitzicht over het hele dorp.

Logeren in een kayabuki-huis

Als u in het hart van Miyama wilt verblijven, raden we Minshuku Matabe aan. Deze kleinschalige accommodatie biedt drie individuele tatami-kamers in Japanse stijl. Ook is er een irori-open haard waar gasten en de gastheren kunnen samenkomen voor een praatje. Een ander mooi guesthouse is Minshuku Hisaya. De maaltijden bestaan uit huisgemaakte gerechten bereid met smaakvolle lokale ingrediënten. Wilt u liever een huis met rieten dak voor uzelf hebben? Dan raden we Miyama Futon & Breakfast aan. U kunt kiezen uit vier verschillende huisjes die gerenoveerd zijn. Voorzien van alle nodige voorzieningen voor een comfortabel, stijlvol verblijf.

 

 

 

Japan - Hemingstone Travel
Ine

De Oni Trail – over het Tango schiereiland

De Oni Trail volgt oude overleveringen en oni (demon/boeman) legendes over een 100 km lang pad. De trail verbindt Oeyama aan de Yura rivier, via Amanohashidate met het rotseilandje Tateiwa. Als u de gehele trail wilt lopen dan duurt dat zo’n acht of negen dagen. U kunt echter ook kiezen voor kortere versies van de trail. Er zijn onderweg namelijk genoeg plekken om in of uit te stappen. De route voort over het Tango schiereiland met een gevarieerd, landelijk landschap. Geniet van de rustige bergachtige gehuchten, vissersdorpjes aan de kust en een dertigtal majestueuze, oude tempels. Dit is het oeroude gebied waar de eerste rijstvelden van Japan ontstonden. Het gebied waar de eerste sake van Japan werd geproduceerd. Hier in deze bakermat van Japan leert u de oude tradities van Japan kennen.

Voor een prachtige video impressie van het Tango schiereiland: The Tango Peninsula. Kyoto by the Sea

 

 

 

 

 

 

Japan - Hemingstone Travel
Amanohashidate

Amanohashidate, een van de drie mooiste uitzichten van Japan.

Dwars over Miyazu Bay, ligt Amanohashidate, een natuurlijk zandbank van 3 km lengte. De zandbank die op het smalste punt 20 meter breed is, ziet er vanuit de omliggende bergen uit als een kronkelend pad tussen hemel en aarde. De naam Amanohashidate betekent dan ook ‘brug naar de hemel’. Naast de baai van Matsushima in Sendai en het eiland Miyajima in Hiroshima, is het een van “de drie mooiste uitzichten van Japan”. De oostkant van de dijk is omzoomd met witte zandstranden.

Tijdens de zomer zijn deze stranden populair onder strandgangers die genieten van een picknick, zwemmen in de zee of genieten van het uitzicht vanaf een boottocht vlak voor de kust. Een onverharde weg loopt van noord naar zuid over de zandbanken kan in 45 minuten worden bewandeld. Als alternatief zijn er tal van huurfietsen en activiteitenwinkels aan beide uiteinden van de zandbank. Bezoekers kunnen het pad in 15 minuten fietsen, de fiets terugbrengen naar de andere kant van de brug en terugreizen naar waar ze vandaan kwamen met een speciaal type speedboot die je terug over de baai brengt.