Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Hotel van de maand – Januari 2023

Ons Hotel van de Maand – januari 2023 ligt in Thailand. Om precies te zijn: In het Khao Sok National Park in zuidelijk Thailand. Hier, temidden van een spectaculair groene tropische jungle, liggen Thailands “First Luxury Tented Camps”. Ja, u leest het goed, camps in meervoud. Hier liggen namelijk het Elephant Camp en het drijvende Rainforest Camp. Beiden zijn onderdeel van Elephant Hills.

Khao Sok National Park, maakt deel uit van het grootste stuk primair regenwoud van Zuid-Thailand. Het Elephant Camp, het hoofdkamp, ligt aan de rand van het nationale park. Terwijl het Rainforest Camp midden in het Cheow Larn Lake ligt, in het hart van Khao Sok. Elk bezoek aan Elephant Hills start in het Elephant Camp, waar u de eerste nacht doorbrengt. Maar het meest bijzondere is toch een verblijf in het Rainforest Camp. Zie de foto’s hieronder.

Ondanks dat het weggestopt is in het weelderige groen van het regenwoud, kan Elephant Hills gemakkelijk worden bereikt. Bijvoorbeeld vanuit Phuket, Khao Lak, Khanom, Krabi en zelfs Koh Samui in slechts enkele uren. Hierdoor past een verblijf in Elephant Hills perfect in elke reis door Thailand.

 

Hotel van de Maand – januari 2023

Elephant Hills 

Accommodaties:

Op beide kampen verblijft u in ruime luxe glamping tenten van Afrikaanse stijl, gemaakt van waterdicht canvas. De tenten zijn daarbij volledig uitgerust met alle voorzieningen, om uw verblijf in de jungle zo comfortabel mogelijk te maken. Houten vloeren, comfortabele bedden en en-suite badkamers. Evenals natuurlijk elektriciteit voor de leeslampjes en de ventilator. Er zijn single, double, twin of triple tenten. Dat het u daar aan niets ontbreekt ziet u wel aan de foto’s hieronder.

Alles wat u scheidt van de prachtige natuur om u heen zijn de klamboes. Zij zorgen ervoor dat de hele tent insectenbestendig is, maar laten natuurlijk wel de geluiden door! De fascinerende geluiden van Aziatische padden en krekels zullen u in slaap zingen. En ’s ochtends kunt u zomaar wakker worden door het geluid van verleidelijke gibbon-oproepen.

Wat is er te doen in de Elephant Hills:

Elephant Hills biedt avontuurlijke natuurtochten in en rond het adembenemend mooie Khao Sok National Park. U kunt ervoor kiezen om 2, 3 of 4 dagen te blijven. Hoe lang u ook blijft, alle dagen zullen gevuld zijn met geweldige avontuurlijke activiteiten.

Een van de hoogtepunten is de ethische Elephant Experience. Hier kunt u een paar uur doorbrengen met deze vriendelijke reuzen en ze in hun natuurlijke habitat kunt ontmoeten, voeren en observeren. Het welzijn van olifanten heeft de allerhoogste prioriteit en de olifanten worden zeer goed verzorgd. Maar daarnaast draagt Elephant Hills ook zijn steentje bij om andere olifanten in Thailand te helpen. Zowel binnenlandse als wilde populaties. Dit is de reden dat ze meer dan tien jaar geleden het Elephant Conservation Project hebben opgericht.

U verkent het adembenemend mooie regenwoudgebied door middel van een prachtige kanosafari en jungletocht. Ook de verborgen mangroven van Takuapa worden ontdekt tijdens een speedboottocht. Verder zult u bijvoorbeeld allerlei lekkernijen proeven op de lokale markten en kajakken en zwemmen in Cheow Larn Lake.

Na elke avontuurlijke dag keert u terug naar de rustige omgeving van de junglekampen. Om te ontspannen in uw luxe tent, te genieten van een drankje aan de bar en van het heerlijke Thaise buffet. En dat allemaal natuurlijk ’s avonds gevolgd door vele verhalen die u kunt delen met andere ontdekkingsreizigers.

Elk verblijf in Elephant Hills is inclusief accommodatie, activiteiten, standaard transfers, maaltijden op basis van volpension en Engelssprekende gidsen. U hoeft zich nergens zorgen over te maken kunt zich concentreren op wat het belangrijkst is: genieten van de prachtige natuur van het regenwoud.

Beste reistijd:

Een aangename tijd om Thailand te bezoeken is tussen november en april. In deze periode zijn de dagen droog, zonnig en lekker warm. De dagtemperaturen bereiken dan de 30+ºC.

 

Photo credits: Elephant Hills

Van harte welkom in Elephant Hills

Thailand - Hemingstone Travel
Rainforest Camp
Thailand - Hemingstone Travel
Elephant Hills bewoners
Thailand - Hemingstone Travel
Tent in het Elephant Camp
Thailand - Hemingstone Travel
En-suite bathroom – Elephant Camp 
Thailand - Hemingstone Travel
Elephant Camp – bar
Thailand - Hemingstone Travel
Cheow Larn Lake
Thailand - Hemingstone Travel
Het drijvende Rainforest Camp
Thailand - Hemingstone Travel
Kajakken op het Cheow Larn Lake
Thailand - Hemingstone Travel
Drijvende Rainforest Camp tenten
Thailand - Hemingstone Travel
De avond valt over het Rainforest Camp 
Thailand - Hemingstone Travel
Elephant Camp restaurant
Thailand - Hemingstone Travel
Tent – Rainforest Camp 

 

Link naar de hotelwebsite: Elephant Hills Thailand