Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

El Nido – Coron: Island Hopping in de Filipijnen

Philippines - Hemingstone Travel

Helemaal geen luxe maar volop avontuur!

In het noorden van Palawan ligt het populaire strandplaatsje El Nido. Van daaruit kunt u een 3-daagse “Island Hopping” boottocht naar Coron maken. Het is een van de avontuurlijkste onderdelen van uw Filipijnen reis. Tijdens deze El Nido – Coron ontdekkingstocht beleeft u eilanden, baaien en stranden die u anders nooit zou zien. Hieronder een voorbeeld reisplan:

Photo credits: Loulou van Luyt

Philippines - Hemingstone Travel
Buhay Isla expeditie El Nido – Coron

 

Dag 1 – “Expect the Unexpected” !

Daags voordat de expeditie start krijgt u een briefing over de 3-daagse El Nido – Coron expeditie. De details van de expeditie en de bijbehorende instructies wordt met u doorgenomen. Waarschijnlijk ontmoet u dan ook al enkele medereizigers. Het supervriendelijk Buhay Isla personeel informeert u over de dingen die u mee moet nemen. En wat u van de komende 3 dagen kunt verwachten. Bijvoorbeeld dat er geen agenda of tijdschema zal zijn. Maar dat er in plaats daarvan eenvoudigweg door de archipel van eilanden tussen El Nido en Coron wordt gevaren. De route en de snelheid worden bepaald door het weer en de zee-omstandigheden. Bovendien kunt u er alvast rekening mee gaan houden dat er tijdens de expeditie geen elektriciteit aan boord is. Dus spaar de batterijen van telefoons en camera’s voor de allermooiste stranden. Buhay Isla zal tijdens de expeditie ook zorgen voor maskers en snorkels. Island Hoppen van El Nido naar Coron is een ultiem tropisch avontuur. Vol zonneschijn, afgelegen stranden, koraalriffen, spannende zeegrotten, schilderachtige zonsondergangen en nog veel meer! En dat allemaal ver weg van de drukte. Het motto van Buhay Isla Ecotour is: ‘Expect the Unexpected’!

Philippines - Hemingstone Travel
Buhay Isla expeditie El Nido – Coron

Dag 2 – Het avontuur tegemoet

Deze ochtend wordt u in uw hotel opgehaald en naar de haven van El Nido Bay gebracht om aan uw El Nido – Coron Island Hopping expeditie te beginnen. Meestal bestaat de groep aan boord uit 8-15 personen. Een goede mix van veelal jonge gelijkgestemde mensen van over de hele wereld! De bemanning van Buhay Isla bestaat uit een team van 8 personen. De gidsen, chef-koks, matrozen en natuurlijk de kapitein. De eerste stop op de expeditie zou wel eens de Pasandigan-grot kunnen zijn. Als u de binnenkant van de grot bereikt, zorgen de zonnestralen ervoor dat de hele grot eruit ziet als een magische plek uit een film. Naast de grot liggen Pasandigan Beach en Cadlao Beach, een beeldschoon stuk zand met ondiepe wateren omzoomd met kokospalmen. Perfect om te snorkelen en zwemmen. De koralen en vissen zijn hier geweldig. Op elke plek waar u verder zult komen zijn telkens weer allerlei nieuwe onderwater ontdekkingen te doen! ’s Avonds zetten prachtige zonsondergangen de hemel in vuur en vlam. Geniet dan nog even van een sundowner en val in slaap met de beukende golven en de licht ruisende palmen als achtergrond geluid. Wat een perfecte afsluiting van een perfecte dag!

Maaltijden om uw vingers bij af te likken

Uw koks op de Buhay Isla expeditie weten telkens weer drie heerlijke maaltijden per dag klaar te toveren. Er is ook gefilterd water, verschillende soorten frisdrank en alcoholische dranken waar u aan boord van kunt genieten. Tijdens de Buhay Isla expeditie, moet u echter geen luxe verwachten. In plaats daarvan gaat u terug naar de basis: met emmers als douche en slapen in tenten of schattige strandhutten. De nachten worden dus ergens aan land op een strand doorgebracht.

Philippines - Hemingstone Travel
Buhay Isla expeditie El Nido – Coron

 

Dag 3 – Snorkelen in kristalhelder water

Vandaag bezoekt u allerlei onbewoonde eilandjes zoals mogelijk Tacling Island, Malica Island, Cobra Island en Cagdanao Island. Het is een geweldige manier om de dag te beginnen in kristalhelder water en met uitstekende snorkelmogelijkheden. U bent op deze tocht zover van de bewoonde wereld. Op Cagdanao hangt een volleybalnet voor de actie, en er hangen soms kinderen rond die graag met u een balletje willen trappen. De sfeer op Cagdanao Island is geweldig en u zult waarschijnlijk dit stukje paradijs op aarde met tegenzin weer verlaten. Maar ja, de tocht gaat weer verder, nu waarschijnlijk naar Camp Dao voor de avond en de nacht. Ook hier waant u zich weer in een tropisch paradijs, met hangmatten die overal op het camp hangen, houten hutten verspreid over het strand en wuivende kokospalmen. Ah, wat een geluk! Vaak wordt er hier ook een groot vreugdevuur aan het strand aangestoken, en dat is altijd een prachtige ervaring om met je geliefden te beleven terwijl je op zo’n afgelegen eiland kampeert. De aangename Tanduay Rum zorgt voor de rest….

Philippines - Hemingstone Travel
Buhay Isla expeditie El Nido – Coron

Dag 4 – Klifspringen?

De derde en laatste dag van uw Buhay Isla Island Hopping expeditie breekt aan. Deze ochtend is het tijd om te gaan klifspringen. Het is een korte duik vanaf de boot naar de rotsachtige klif waar een touw aan vastgemaakt is om naar de top te klimmen. U kunt van de rotsachtige klif springen vanaf een hoogte van 1 meter, 5 meter of 8 meter. Ook als u niet zelf van klifspringen houdt, zult u met plezier en bewondering kijken naar menige durfal die dat wel doet. En net als u denkt, nou hebt ik al het moois in dit prachtige stukje van de wereld wel gezien, dan komt u aan op Araw Beach… alsof het rechtstreeks uit een ansichtkaart komt! Er zitten een paar lokale vissers in hun hutten en er worden blikken van vriendelijkheid uitgewisseld. Jammer genoeg komt aan het einde van de middag Coron toch echt in zicht. Wanner de boot aanmeert in Coron Bay, wordt het tijd om afscheid te nemen van de bemanning van Buhay Isla en van uw reisgenoten en nieuwe vrienden. Langzaam gaat u weer aan de bewoonde wereld wennen. Oef… wat een cultuurshock.

Philippines - Hemingstone Travel
Buhay Isla expeditie El Nido – Coron

 

Link naar de Island Hopping organisatie.