Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

De Hacienda’s van Colombia

Colombia - Hemingstone Travel.

Het is natuurlijk een absoluut heerlijk land om door heen te trekken: Colombia! En de Hacienda’s van Colombia maken het nóg meer de moeite waard!

Colombia is een land waar u mensen treft bij wie gastvrijheid en vriendelijkheid door hun aderen stroomt. Een land ook van prachtige dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Vol van sfeervolle pleintjes, straatjes en hun kleurrijke houten huizen met balkons van hout en bloemen. Kortom: een ongelofelijk schilderachtig land, zoals u het nog zelden aantreft.

Een van die mooie gebieden in Colombia is bijvoorbeeld de Zona Cafetera (koffie regio). Gelegen in centraal Colombia in de departementen Caldas, Risaralda en Quindío. Met de hoofdsteden Manizales, Pereira en Armenië. De Zona Cafetera loopt van noord naar zuid langs de centrale Andesbergketen. Daar waar de vruchtbare valleien en eindeloze koffie- en cacaoplantages liggen.

En bij een plantage hoort een Hacienda. Er liggen dan ook vele Hacienda’s in de Zona Cafetera. Enkele Hacienda’s van Colombia willen we graag aan u voorstellen. Ze maken uw reis onvergetelijk, omdat u hier logeert in een prachtige sfeer en interessante nieuwe ervaringen op doet!

.

.

Hacienda Venecia:

Hacienda Venecia is een werkende koffieboerderij, nabij Manizales, met een honderd jaar oude traditie. Geniet van het verblijf in de koffievelden en een omgeving vol inheemse bomen, waterbronnen en meer dan 260 soorten vogels. U logeert in een authentieke traditioneel huis. Waar u wordt ondergedompeld in het landschap en de cultuur van Colombiaanse koffie. U vindt hier zowel rust en avontuur. Ontspan in het zwembad, ga vogels kijken of wandel op een van de wandelpaden. Daarnaast zijn er activiteiten mogelijk. Deze variëren van Coffee Tours en een Artisan Chocolate Workshop op de Hacienda, tot het verkennen van Los Nevados National Natural Park, Salento en Cocora Valley etc. Dit is een van onze favoriete Hacienda’s van Colombia. Voor meer informatie: Hacienda Venecia

Venecia - Hemingstone Travel
Hacienda Venecia

.

.

Hacienda Maracay:

Deze Hacienda draait om cacao. Hier leert u dan ook alles over de smaak van cacao en kunt u genieten van een heerlijke bereiding door experts. Ontdek het productie proces vanaf het zaadje, het kweekproces tot aan de delicate reep fijne ambachtelijke chocolade. Ervaar daarbij de zachte kenmerken van de smaak en het aroma van cacao. De Hacienda heeft een prachtig uitzicht over de Risaralda vallei. Voor meer informatie: Hacienda Maracay

Maracay - Hemingstone Travel
Hacienda Maracay

.

.

Hacienda Bambusa:

Deze Hacienda is een verborgen schat in een paradijselijke omgeving. Omringd door de centrale Andesbergen, eeuwenoude bomen, tuinen en boerderijen. Hier ligt een oase van rust en natuurschoon. Met behoud van de traditionele architectuurstijl is de Hacienda gebouwd van bamboe en klei. Daarin vind u 8 onberispelijk ingerichte, ruime en comfortabele kamers. Elke kamer is idyllisch ontworpen voor rust en ontspanning. Met uitzicht op het zwembad en de tuin van de Hacienda.

Hacienda Bambusa is een werkende boerderij. Met meer dan 500 hectare actief bebouwd, voornamelijk met cacaoplantages. U kunt hier zwemmen in het zwembad, wandelen en mountainbiken. Hacienda Bambusa is de thuisbasis van meer dan 160 soorten exotische vogels. Verken daarom samen met een natuurgids de paden van de Hacienda. Hier spot u de vogels namelijk in hun natuurlijke habitat. Verder kunt u hier koffie en cacao proeverijen of een kookles nemen. Als u er even tussenuit wilt, dan kunt u onder meer een ballonvaart maken, ziplinen en paragliden. Verder zijn er natuurlijk uitstapjes te maken naar de vele interessante plaatsen van de Zona Cafetera. Of wilt u eens wat meer buiten de gebaande paden gaan? Dan kunt u het meest authentieke koffiedorp van de regio gaan verkennen: Pijao. Daar krijgt u dan een rondleiding incl. lunch met de lokale bevolking op een typische koffieboerderij. Voor nadere informatie: Hacienda Bambusa

 

Bambusa - Hemingstone Travel
Hacienda Bambusa

.

Hacienda La Lorena:

Een nog vrijwel onontdekte verborgen authentieke Hacienda met 6 kamers, nabij Manizales.

La Lorena - Hemingstone Travel
Hacienda La Lorena