Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

Bijzondere Kerstvakantie bestemmingen

Hemingstone Travel - Lapland
Winteravonturen in Lapland

Bent u op zoek naar bijzondere Kerstvakantie bestemmingen? Dan hangt het nogal van uw interesses af welke bestemming wij u zouden aanbevelen. Een aantal interesses laten we even de revue passeren:

Wintersport – avontuurlijk

Als u een uitgebreid en actief winteravontuur wilt beleven dan is er voor ons maar één echte topbestemming en dat is noord Finland. In Lapland kunt u husky sledetochten maken, snowmobile safari’s maken over machtige bevroren meren, cross country skiën, rendier avonturen meemaken, wandelen op sneeuwschoenen door de eindeloze bossen en natuurlijk het Noorderlicht zoeken. Kijk hier maar eens voor meer informatie.

Wintersport – skiën

Voor het alpine skiën komt de gemiddelde Nederlander natuurlijk al snel uit op wintersport gebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk of Italie. Daar hebben wij als maatwerkreisbureau niet zo veel toegevoegde waarde te bieden. Maar als u voor de verandering eens naar bijzondere wintersport gebieden zou willen gaan buiten Europa dan kennen wij wel een mooi lijstje: Wat dacht u van Nagano of Sapporo in Japan; Lake Placid of Salt Lake City in de USA; Vancouver of Calgary in Canada. Zoekt u het toch liever wat dichterbij? Denk dan eens aan de verrassende Sierra Nevada in Zuid Spanje of prachtig Hemsedal in Noorwegen? Wel zorgen om er op tijd bij te zijn in dit soort bijzondere gebieden!

Hemingstone Travel - Sierra Nevada
Skiën in de Sierra Nevada

De warme zon – op een verre bestemming

In Zuidoost Azië zijn bijna alle landen in hun ‘best time to travel’ periode tijdens de Kerstvakantie. U hebt het voor het kiezen: Thailand, Cambodja, Laos, Vietnam, Myanmar, Sri Lanka en de Malediven. In Midden Amerika zouden we aanraden om Costa Rica, Panama, Mexico en Cuba te kiezen. In Zuid Amerika vooral Chili en Colombia. In Afrika kent vooral Zuid Afrika zijn ‘best time to travel’. Maar je moet er wel erg op tijd bij zijn om in de Kerstvakantie in Kaapstad en omgeving een mooie plek te krijgen!

Hemingstone Travel - Filipijnen
Tropische stranden in de Filipijnen

De warme zon – maar niet te ver weg

Het wordt wat ingewikkelder als u niet heel erg ver weg wilt gaan, maar toch de zon wilt zoeken in de Kerstvakantie. In dat geval kunnen de landen in het Midden Oosten zoals Oman of Dubai en Abu Dhabi voor de nodige zonnige vitamines zorgen. Ook Egypte ligt dan nog ‘binnen handbereik’, met lekkere temperaturen.

Hemingstone Travel - Jordanie
Dobberen in de Dode Zee – Jordanië

Andere bijzondere Kerstvakantie bestemmingen

Als het op het noordelijk halfrond winter is, dan is het op het zuidelijk halfrond zomer. En toch gaat u hier naar de sneeuw en het ijs. Maar dan op een hele bijzondere plek. De meest afgelegen plek op aarde: Antarctica. In onze winter is het tijd voor expeditie cruises in de Antarctische wateren. De (zomerse) temperaturen liggen op Antarctica dan net onder het vriespunt, en dat is prima vol te houden! Dus als u in de Kerstvakantie even echt ‘buitenaards’ wil gaan, kijk dan hier!

 

Hemingstone Travel - Antarctica
Geweldenaar: Antarctica!

.

.

Wist u trouwens dat we een prachtig overzicht hebben met de ‘best time to travel’ van al onze bestemmingen? Kijk op de reiskalender pagina.