Telefoon
+31 (0)6 472 099 45

10 redenen waarom reizen fantastisch is

Reizen is zoveel meer dan het maken van die perfecte Instagram-foto. Reizen moet betekenisvol zijn. Het moet je opwinden en inspireren, je verjongen, je onderwijzen en uitdagen, en bovenal moet het je nederig maken. Reizen geeft ons onze mooiste verhalen, onze meest gekoesterde herinneringen en talloze onvervangbare lessen die we aan anderen kunnen doorgeven. Het leert ons over onszelf en elkaar, het verbreedt onze horizon en dwingt ons, om ons telkens opnieuw te concentreren op wat er echt toe doet. Hieronder volgen 10 redenen waarom reizen fantastisch is:

 

1. Om verschillende culturen te ontmoeten

Reizen stelt ons bloot aan verschillende culturen en eeuwenoude tradities en door deze authentieke ontmoetingen leren we zowel onze overeenkomsten als onze verschillen te omarmen en te vieren. Reizen leert ons over de mensheid en geeft ons waardering, begrip en respect voor verschillende gezichtspunten en levenswijzen.

Gambia - Hemingstone Travel

2. Reizen om te leren

Niet alle klaslokalen hebben vier muren en reizen is de beste manier om jezelf onder te dompelen in aardrijkskunde, geschiedenis, cultuur, gastronomie, talen, biologie, een wijncursus… noem maar op. Reizen verrijkt de geest en leert ons veel verder dan enig leerboek of reisgids. Niet alleen leren nieuwsgierige reizigers over verschillende landschappen, talen en levensstijlen; verzamelen ze fascinerende feiten terwijl ze wilde dieren in hun natuurlijke habitat observeren; duiken ze in de geschiedenis van een regio en proeven ze de lokale smaken; maar gaandeweg leren ze ook over zichzelf (en elkaar).

Gambia - Hemingstone Travel

3. Reizen om even aan de realiteit te ontsnappen

We moeten allemaal zo nu en dan evenvan de radar verdwijnen en aan de realiteit ontsnappen. Reizen stelt ons in staat te genieten van volledige anonimiteit in nieuwe en onontdekte gebieden. Het geeft ons de absolute vrijheid om in het moment te leven en het stelt ons in staat wie dan ook te zijn, overal heen te gaan en alles te doen. Het geeft de vrijheid om gewoon wakker te worden en een plek op de kaart te kiezen en een manier te vinden om daar te komen. Reizen stelt ons in staat spontaan te zijn en nieuwe ervaringen op te doen.

Sicilie - Hemingstone Travel

4. Reizen om te ontspannen

Onze levens zijn tijdgebrek- en technologie gedreven en, laten we eerlijk zijn, het komt niet vaak voor dat we daadwerkelijk de nodige tijd nemen om te ont-stressen en echt even uit te schakelen. Reizen stelt ons in staat te ontsnappen aan de dagelijkse eisen, drama’s en deadlines van het leven en stelt ons in staat onze geest leeg te maken. Het moedigt ons aan om onze batterijen op te laden en even de verbinding te verbreken van onze telefoons, wifi, e-mails, laptops, sociale media, enz. om opnieuw verbinding te maken met onszelf, elkaar en de natuurlijke omgeving.

Gambia - Hemingstone Travel

5. Reizen om te ontdekken

Reizen haalt ons uit onze comfortzone en inspireert ons om nieuwe dingen te zien, proeven en uitproberen. Het daagt ons voortdurend uit, niet alleen om ons aan te passen aan een nieuwe omgeving en deze te verkennen, maar ook om met verschillende mensen om te gaan, avonturen te omarmen zodra ze zich voordoen en nieuwe en betekenisvolle ervaringen te delen met vrienden en dierbaren. Of je nu op zoek bent naar adrenaline en non-stop activiteit, of onbeschaamde siësta’s en ultieme ontspanning, reizen geeft ons de mogelijkheid om met een open hart en een open geest te verkennen.

Peru - Hemingstone Travel

6. Reizen voor nederigheid

Reizen is ongetwijfeld een spoedcursus nederigheid. Naarmate we grenzen en oceanen overschrijden, krijgen we een echt perspectief. We leren alle dingen die we in ons leven als vanzelfsprekend beschouwen, te herkennen en dankbaar te zijn, en we krijgen ook waardering en respect voor de manier waarop anderen leven. Reizen leert ons tolerant, flexibel en ruimdenkend te zijn, en het relativeert het leven.

Sicilie - Hemingstone Travel

7. Reizen om te eten

Eén ding dat je nooit op een voorgestelde paklijst zult vinden, is een dieet. Laat het thuis! Zorg ervoor dat u over een gezonde eetlust beschikt en bereid bent nieuwe smaken te proeven en alle lokale delicatessen te proeven. Vergeet niet dat mimosa’s volkomen acceptabel zijn bij het ontbijt en dat dessert altijd een goed idee is. Geniet ervan, ga even helemaal los. Wanneer u thuis komt kunt u weer aan de sportschool denken.

Douro - Hemingstone Travel

8. Reizen om te veranderen

Reis niet alleen omwille van het reizen. Reis om avontuur te zoeken en je levend te voelen. Neem deel aan authentieke ervaringen en verander de manier waarop je de wereld ziet. Maar die ook zelfreflectie, milieubewustzijn en mondiale actie zullen aanmoedigen om onze planeet te helpen beschermen en behouden.

Kilimanjaro - Hemingstone Travel

9. Reizen om je dromen waar te maken

De bucketlist van elke reiziger is anders. Of je er nu naar verlangt om de zon onder te zien gaan boven de Taj Majal, te trekken over de flank van een actieve vulkaan, getuige te zijn van de Big Five van Afrika of de Grote Migratie, of je zen te vinden tijdens een yoga retraite in de Himalaya. Als je het kunt dromen, kun je het ook doen. Reizen is het beste medicijn en moge het ons nog lang de adem benemen en ons allemaal tot verhalenvertellers en toegewijde beheerders van onze kostbare planeet maken. Misschien maken we de wereld zo wel een ‘better place’!

Mongolie - Hemingstone Travel

10. Reizen om vrienden te maken

Er is een oud gezegde dat zegt: “Wil je je vrienden kwijt, ga er dan een keer mee op vakantie”. Dat daar een kern van waarheid in zit is vrijwel niet te ontkennen. Maar omgekeerd is het ook waar: Op reis kun je vrienden maken, vrienden voor het leven. Gelijkgestemden met vergelijkbare ervaringen. Samen kun je het symbool worden voor een wereld van begrip en vriendschap voor elkaar. Breng de wereldvrede weer een stapje dichterbij.

 

Douro - Hemingstone Travel